Посљедњи концерт Бањалучке филхармоније У 2013.

СРНА
Посљедњи концерт Бањалучке филхармоније У 2013.

Бањалука - Бањалучка филхармонија одржала је вечерас у Културном центру Бански двор посљедњи концерт у овој години.

Филхармонија је извела програм састављен од класичних и романтичних композиција, међу којима је и чувена композиција Феликса Менделсона Бартолдија увертира "Хебриди" и Моцартова симфонија број 40.

У другом дијелу концерта публика је имала прилику да чује дјела Лудвига ван Бетовена у извођењу бањалучког пијанисте Арсена Чаркића.

Концерт Бањалучке филхармоније одржан је под диригентском палицом Ванесе Кременовић.

"Посљедним концертом у овој години желимо да скренемо пажњу на потребу развоја музичке умјетности у Бањалуци и Републици Српској, будући да су позоришна и ликовна умјетност оствариле неке од својих потреба у професионалном смислу", рекао је Срни директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић.

Он је напоменуо да је Бањалучка филхармонија професионални оркестар, али да још нема институционалну и редовну подршку.

Оташевић је рекао да је Бањалучка филхармонија основана прије четири године, да је до сада имала више од 60 наступа, те да је гостовала у Шведској, Италији, Грчкој, Србији и широм Републике Српске.

Он је најавио да ће Бањалучка филхармонија 11. јануара одржати концерт у Београду у оквиру прославе Дана Републике Српске.

"Одржаћемо концерт као дар Народне скупштине Републике Српске Скупштини Србије", рекао је Оташевић.

Он је додао да ће Бањалучка филхармонија 14. јануара тачно у подне одржати традиционални новогодишњи концерт у Банском двору. /крај/бв/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана