Посебни фото-тренуци из Кордунашке 22

А. М.
Посебни фото-тренуци из Кордунашке 22

Бањалука - Поставка "Cleric Alphanumeric" мултимедијалног умјетника Александра - Саше Шкорића у Арт Клуб простору затвара се вечерас, али већ сутра од 18 часова, врата стана у Кордунашкој 22 отварају се за умјетницу Тајану Дедић-Старовић, онима који прате њен рад, познатију као Артист Ат Цамера.

За Дедић-Старовић посебна, прва самостална изложба фотографија, насталих управо у овом стану умјетности, затвориће у њему овогодишњу сезону. Они који су редовно пратили дешавања у Простору, нису могли да се не сретну  са овом младом умјетницом која је својим објективом забиљежила много лијепих тренутака током цијеле године.

- С обзиром на то да немам свој лични фотографски студио, Простор је мени послужио и на тај начин, као импровизовани студио. Ту сам одрадила неке од занимљивијих и мени веома драгих радова, те су то и радови које сам одлучила да представим - прича Дедић-Старовић.

Баш као и све у овом стану, ни њена изложба неће бити класична.

- Није у питању класична поставка фотографија на зиду. Идеја је да све буде мало више концептуалније и интерактивније, па сам се одлучила за мало другачији приступ поставци радова - објаснила је она.

Посебна тема која везује фотографије, како каже, не постоји, али их везује то да су настале у Простору користећи само оно што се у ту може наћи.

- Посјетиоци ће бити у прилици да виде модне едиторијале, фотографије настале приликом фотографисања модела и слично томе - додаје умјетница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана