Портрети Тамаре Билбија и Јелене Кондић

М. П.

БAЊAЛУКA - Двије младе академске графичарке, Тамара Билбија и Јелена Кондић из Бањалуке, изложиле су у просторијама Aкадемије умјетности Универзитета у Бањалуци своје дипломске графичке радове.

Шеф ликовног одсјека Aкадемије умјетности Ненад Зељић рекао је за "Глас Српске" да су се обје умјетнице у својим радовима фокусирале на портрет.

- Радови који су изложени приказују класични портрет којим се бави Тамара Билбија у графичком изразу радећи мале формате у техници акватинте. С друге стране, Јелена Кондић третира простор око самог портрета, повећава формат и долази до садржаја који се првенствено односи на апстрактно сликарство - појаснио је Зељић.

Он је истакао да Aкадемија умјетности у својој редовној пракси већ шесту годину заредом преузима организацију дипломских изложби студената, који на тај начин покушавају да објасне своје сликарство.

- Код нас се већ налази доста радова студената који се базирају на однос њиховог сопственог рада према дешавањима у историји уметности. Тако је свака слика лично тумачење из домена психологије, као и коментар на време у коме живимо - рекао је Зељић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана