Породица и пријатељи опростили се од Игора Вука Торбице:"Најдивнији мој, путуј у свијетлост и спокој"

Г.С.
Породица и пријатељи опростили се од Игора Вука Торбице:"Најдивнији мој, путуј у свијетлост и спокој"

Млади редитељ Игор Вук Торбица (33), који је прије неколико дана трагично преминуо, испраћен је у кругу најближе породице.

"Најдивнији мој, путуј у сијветлост и у спокој. Волим те, снажно, као и увијек, бићу све чему си ме научио, обећавам. Шта год да овај живот још нанесе на својим чудним валовима, твоја сам, заувијек. Ханка", написала је Хана Селимовић, дјевојка Игора Вука Торбице, опростивши се од њега на Фејсбуку.

"Хана, трајете... Тако ће и бити", Пуно загрљаја дивној Хани и вјечној љубави", само су неки од коментара подршке младој глумици.

Како пише Б92 породица и пријатељи редитеља Игора Вука Торбице саопштили су 17. јуна да познати редитељ преминуо дан раније у Ровињу. Више детаља нису изнијели ни тада ни о посљедњем испраћају, наводећи само да ће све бити обављено у најужем кругу.

"Напустио нас је у 33. години Игор Вук Торбица, позоришни редитељ. Рођен у Дрвару, одрастао у Ровињу, школовао се и живио и радио у Београду, као и у многим најзначајнијим позориштима широм региона. У граду који је волио и одабрао, направио је неке од својих најбољих представа, као и у Загребу, Љубљани, Новом Саду, Ријеци, Сомбору, Битољу", наводи се у саопштењу породице и пријатеља редитеља.

Ни његова сестра није жељела да говори о детаљима, преносе медији.

"Посљедњи испраћај Игора бити ће у уторак, 23.6.2020 у 12 сати, на градском гробљу у Ровињу. Хвала свима. Уна", навела је раније сестра преминулог редитеља Уна Торбица.

Игор Вук Торбица, један од најбољих младих позоришних редитеља у региону, трагично је преминуо прошле недјеље у Ровињу, остављајући иза себе два опроштајна писма, једно Хани Селимовић, а друго његовој некадашњој професорки Алиси Стојановић.

Из Загребачког казалишта младих у петак је саопштено да ће комеморација трагично преминулом младом редитељу бити одржана у том театру 7. јула, док ће испраћај бити организован у најужем кругу породице.

"Посљедњи испраћај преминулог редатеља Игора Вука Торбице организован је у најужем кругу породице због нових епидемиолошких мјера. Загребачко казалиште младих опростиће се од драгог колеге и пријатеља Игора на комеморацији у ЗКМ-у, 7. јула 2020. О сатници одржавања комеморације правовремено ћемо извијестити јавност и пријатеље казалишта", саопштено је на званичној интернет страници овог позоришта.
Игор Вук Торбица је рођен у Дрвару 1987. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана