Помоћ Балкану траже Духовни, Коељо, Продиџи...

Б92
Помоћ Балкану траже Духовни, Коељо, Продиџи...

Са свих страна света и даље стиже подршка народима Балкана који су угрожени катастрофалним поплавама, са јасним захтјевом да помоћ стигне што прије.

Славни "FBI агент Фокс Молдер" и звијезда "Калифорникације" глумац Дејвид Духовни, на свом твитеру позвао је све људе да дају подршку Србији.

Кинески филмски режисер Џанг Јимоу и глумица Гонг Ли, бразилски писац Пауло Коељо, рок гитариста Марк Нофлер, музичар Еди Грант… придружили су се апелима на најширу свјетску јавност за помоћ становништву Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске које је угрожено катастрофалним поплавама.

Џанг Јимоу (Херој, Кућа летећих бодежа, Проклетство златног цвијета…) и Гонг Ли (Збогом моја конкубино, Подигните црвени фењер, Прича о Ћју Џу…), звијезде Филмског фестивала у Кану, изразили су жаљење због поплава које су погодиле регион.

Они су апеловали за помоћ Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини да се изборе са посљедицама природне катастрофе, преноси портал SEEcult.

Јимоу је гостовао 2013. године на фестивалу Кустендорф на Мокрој Гори у Србији, који организује његов колега и пријатељ Емир Кустурица, такође ангажован у акцијама помоћи угроженом становништву.

Поводом посљедица поплава, Пауло Коељо је снимио видео поруку за земље у региону, наводећи да прати катастрофу која их је погодила и чини све што је у његовој моћи да помогне.

"Желим да знате да је моје срце, душа уз вас… Волим ове земље, био сам тамо толико пута", навео је Коељо у видео снимку, који је поставио на YouTube, као и профиле на Фејсбуку и Твитеру.

Култна британска музичка група The Prodigy, која је увек правила спектакл на концертима У Србији, на својој ФБ страници поручила је слиједеће:

"Хеј, велика подршка за Србију и сусједне земље, који пролазе кроз тешке тренутке сада. Будите јаки, велико поштовање. The Prodigy."

Глумац Роб Стјуарт, познат у Србији као "Ник Слотер" по улози у серији "Тропска врелина", најавио је хуманитарне акције и позивао све да иду нахуманитарни концерт бенда Atheist Rap, који су му написали пjесму и са којима је наступао. "Моје мисли и молитве су са свима онима које су задесиле поплаве у Србији и Босни. Породицама које су изгубиле неког свог, моје искрено саучешће," написао је Роб на фејсбуку, а преноси Блиц.

Подршку су током посљедњих дана изразили и многи други - музичар Еди Грант, енглески глумац, писац и комичар Стивен Фрај, холивудска звијезда Кевин Спејси, славни музичар Марк Нофлер, ексклузивно за Б92 британски писац Тони Парсонс, Били Ајдол, Адријана Лима, учесници МАД ин Белграде фестивала, Сајмон Ле Бон, Chinawoman, Џош Духамел и многи други...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана