Полански проговорио о својим мукама

Танјуг
Полански проговорио о својим мукама

Редитељ Роман Полански у интервјуу за нови броја магазина "Венити Фер" говори о својим фрустрацијама и о томе како се осјећао као предмет мржње због сексуалног злочина који је починио пре 30 година.

Полански (80), пољско-француски редитељ филмова попут "Розмарина беба" и "Пијаниста", 1977. године је признао да је имао сексуалне односе са 13-годишњом Самантом Гејмер током фотографисања под дејством алкохола и дрога.

У интервјуу за "Венити Фер", Полански је рекао да се осјећао да је више измучен након што је ухапшен 2009. године у Швајцарској по налогу САД старом 31 годину, него када је био осуђен за злочин.

"То је било мучење исто као и након Шерониног убиства", рекао је Полански мислећи на нетачне гласине да је умјешан у убиство своје жене и глумице Шерон Тејт и њених пријатеља 1969. године, које су убили припадници секте Чарлса Менсона.

Интервју излази у новом броју магазина 10. септембра, уочи изласка документарца "Roman Polanski: Odd Man Out" Марине Зеновић, који ће бити приказан у САД овог месеца.

Полански је побjегао 1978. из САД пошто је претходно признао кривицу за незаконит сексуални однос у страху да би могао да добије до 50 година затвора.

Он је ухjапшен 2009. године на путу за филмски фестивалу у Цириху гдjе је требало да добије награду за животно дjело, а 2010. године швајцарске власти су саопштиле да неће изручити редитеља САД-у.

Редитељ је одговорио на писања у медијима да живи као бjегунац тако што је истакао да се 32 године слободно креће по Шпанији, Италији, Немачкој, Швајцарској и Тунису.

Иако је напустио Холивуд прије четири деценије редитељ има подршку глумаца попут Џека Николсона, а његови филмови се приказују на фестивалима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана