Поклонили књиге библиотеци "Сестре Гајић"

Срна
Поклонили књиге библиотеци "Сестре Гајић"

БАЊАЛУКА - Представници "Службеног гласника" Републике Српске" посјетили су бањалучку Библиотеку "Сестре Гајић" и поклонили им књиге из свог издавачког опуса с циљем обогаћивања фонда библиотеке.

Из ове јавне установе данас је саопштено да ће њихова издања убудуће бити дио новоформиране библиотеке, а међу одабраним насловима су се нашла дјела из стручне литературе и дјела истакнутих аутора.

"Библиотеку је нашем граду поклонила породица Гајић, у част сјећања на њихову кћерку Татјану, која је прије осам година изгубила битку против Лафорине болест", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да је "Службени гласник" подржао рад ове библиотеке, гдје је свака књига прожета својом причом, а мајка и доктор Сњежана Гајић његује их са племенитим циљем да их остави у наслијеђе генерацијама које долазе.

Гајићева је рекла да је Татјана од раног дјетињства развила љубав према књигама, а ту љубав је пренијела и на сестру Милану.

"Библиотека је стварана годинама, а овом приликом захваљујем се и директору `Службеног гласника` Републике Српске Манојли Зрнићу за поклоњене књиге, које су обогатиле наш фонд", рекла је Гајићева и додала да је библиотека мјесто зближавања свих заљубљеника у књигу.

Библиотека се налази у Улици Васе Пелагића, доступна је бесплатно и замишљена као мјесто окупљања свих узраста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана