Погинуо глумац Трит Вилијамс

Танјуг
Погинуо глумац Трит Вилијамс

Трит Вилијамс, звијезда филма "Коса" , преминуо је након саобраћајне несреће која се десила у Вермонту, америчкој савезној држави. Имао је 71 годину.

Глумчеву смрт потврдио је за "Пеопле" у понедјељак увече његов 15-годишњи агент Бери Мекфирсон.

"Погинуо је данас поподне. Скренуо је лево или десно (и) ауто га је пресекао. Само сам схрван. Био је најлепши момак. Био је тако талентован. Био је глумчина. Филмски ствараоци су га волели. Он је срце Холивуда од касних седамдесетих. Био је заиста поносан на своју глуму ове године... Имао је уравнотежену каријеру", рекао је Мекфирсон.

Џејкоб Грибл, шеф ватрогасне службе у Дорсету у Вермонту, рекао је за "Пеопле" да се несреćа догодила у понедјељак око 17 часова. на путу 30 Лонг Траил Ауто близу Дорсета, у Вермонту.

По Гриблу, инцидент је укључивао један аутомобил и Вилијамсов мотоцикл. Истражитељи верују да се возач аутомобила окретао и да није видео мотоцикл. Грибл каже да је мотоциклиста био једина повређена особа и да је хеликоптер ЛифеНет позван да га превезе у болницу у Њујорку.

Ватрогасна служба Манчестера је реаговала и поставила зону за слијетање хеликоптера.

Државна полиција Вермонта је такође објавила саопштење за јавност касније у понедјељак, потврђујуćи детаље око несреćе. Полиција је потврдила да је истрага у раној фази и да ćе се чланови тима вратити на мјесто судара у уторак, 13. јуна, како би наставили са обрадом лица мјеста.

Глумчева дугогодишња каријера датира од 1975. године, када је дебитовао на филму у трилеру "Смртоносни херој". Одатле је почео да преузима више филмских улога, укључујуćи "Риц" из 1976. и "Орао је слетео", преноси Телеграф.

Године 1979. Вилијамсова каријера је достигла врхунац када је глумио Џорџа Бергера у филму "Коса", заснованом на бродвејском мјузиклу.

Улога му је на крају донијела прву номинацију за Златни глобус за нову звијезду године - глумца. Касније је зарадио још један Златни глобус за најбољег глумца у филмској драми за улогу у филму "Принц од града" из 1981.

Године 2002. почео је да игра главну улогу доктора Ендруа "Енди" Брауна у "Евервуду".

Вилијамсова каријера се продужила преко четири деценије појављивањем у филмовима Стивена Спилберга, као и телевизијским емисијама као што су "Плава крв", "Касна смјена"...

Вилијамс се такође појавио у неколико Халлмарк пројеката као што су "Божиćна куćа", "Испод табле", "Сигурна лука" и "Јурећи сан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана