Поетском вечери завршени “Дани Милутина Миланковића”

Срна
Поетском вечери завршени “Дани Милутина Миланковића”

МИЛИЋИ - У Милићима је одржано поетско вече на којем су наступили ученици Средњошколског центра /СШЦ/ “Милутин Миланковић”, као и специјални гост млада пјесникиња из Власенице Бојана Марковић и бенд “Саботажа” који чине ученици из ове општине, Власенице и Братунца.

Вече је уприличено у СШЦ-у поводом завршетка манифестације “Дани Милутина Миланковића”, која се традиционално обиљежава у част великог српског научника по коме је школа добила назив.

Директор ове школе Бојана Дурмић Симић изјавила је Срни да су ученици заслужни за ову дивну вече јер су били маштовити и креативни, а руководству школе остаје да их подржи у њиховом даљем стваралаштву.

Координатор Савјета ученика професорица Радојка Савкић похвалила је ученике који су уз многобројне школске обавезе успјели да уприличе ово вече у коме су сви уживали.

“Младим перспективним пјесницима који су учествовали у овом програму желимо блиставу будућност, надајући се да ће у нашем центру бити још много оваквих књижевних вечери, ликовних изложби, дешавања у којима ученици промовишу културу”, рекла је Савкићева.

Предсједник Савјета ученика милићког СШЦ-а Невена Видовић изјавила је Срни да имају искуства у организовању поетске вечери, али је ова посебна јер је, осим за ученике и професоре, организована за све грађане љубитеље писане ријечи.

“Вечерас сам говорила 12 мојих пјесама, а мотивација да пишем ми је освојено друго мјесто прошле године на такмичењу жПјесмобојж у Бањалуци”, рекла је Видовићева.

Специјални гост била је осамнаестогодишња Бојана Марковић најмлађа пјесникиња из Власенице, која је рекла Срни да је писање њена страст од малена и да су јој инспирација природа и жива бића.

“Пишем од петог разреда основне школе, написала сам двије књиге, прву са седамнаест година жПравда за животињеж и одмах другу са осамнаест жАморова стријелаж, а у плану је ускоро и излазак романа”, истакла је Марковићева.

Пјевач у бенду “Саботажа” Анђела Ристановић изјавила је Срни да је ово њихово прво појављивање и да јој је драго што су увеличали ово вече у којем су наступили у пуном саставу - басисти Марко Дурић и Сергеј Копривица, бубњар Ђорђе Ристановић, гитаристи Лука Полетан и Милош Радосављевић.

“Млад смо бенд, основан прије мјесец дана, наш састав чине ученици од осмог разреда па до завршног разреда средње. Вечерас смо извели девет пјесама”, рекла је Ристановићева.

На поетској вечери стихове су казивали талентовани школски пјесници Невена Видовић, Магдалена Јовић и Марко Дурић. Стихове Иване Дурмић говорила је Маргарета Попадић, уз гитарску пратњу Сергеја Калдесића, док је водитељ програма био је ученик Никола Лазаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана