Поетско вече Жељке Милинчић у Прњавору: Пјеснички стихови уз фотографије и музику

Б.П.
Поетско вече Жељке Милинчић у Прњавору: Пјеснички стихови уз фотографије и музику

ПРЊАВОР - Књижевница Жељка Милинчић представиће 24. октобра на промоцији у Прњавору, са почетком у 19 часова, двије збирке пјесама под називом “Калем” и “Скице с јастучнице”.

Књижевница истиче да жели представити поезију публици на један нов и аутентичан начин.

- Желим да на потпуно нови начин представим и приближим људима поезију како она не би остала непопуларно штиво, перципирана као сувише компликована за разумијевање обичном човјеку. Стихове ћу оживјети уз музику и визуелне ефекте, сигурна да ће сви посјетиоци осјетити бар дио емотивних дубина које се протежу између корица ове двије збирке - рекла је Милинчићева. 

Збирку “Калем” је кроз умјетничку фотографију визуелно представила Прњаворчанка Биљана Латиновић чији ће радови такође бити представљени у форми изложбе на самом догађају. На крају публици ће се представити и локални рок бенд “Деминутив” акустичном изведбом музичких хитова чије су текстове писали познати пјесници као што су Добрица Ерић, Јован Јовановић Змај и Бранко Радичевић.  

Жељка Милинчић (рођена Врачевић) је рођена 22.9.1991. године у Прњавору. На Филолошком факултету у Бањалуци дипломирала је на одсјеку за енглески језик и књижевност 2014. године.

Диплому мастера је стекла на Универзитету у Бечу, програм англофоне књижевности и културе, у новембру 2019. године одбранивши тезу на тему повезаности простора и идентитета у романима Томаса Кинга.

Професионално се бави маркетингом те пише текстове, приказе и рецензије за различите интернет портале који се баве промоцијом културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана