Поетско вече Семберска лира

Срна
Поетско вече Семберска лира

Бијељина - У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини вечерас је одржано поетско вече "Семберска лира" посвећено преминулим писцима градског књижевног клуба "Јован Дучић".

Предсједник бијељинског клуба књижевника Здравко Згоњанин рекао је новинарима да је вече посвећено Слободану Петровићу, Валентину Ракићу, Десанки Бојић, Ковиљки Бојичић, Добрашину Бриновићу, Драги Куђићу, Мићи Милановићу, Радмили Секанић, Слађани Шекеревић и Милици Фејеш.


Према ријечима Згоњанина, они су били чланови клуба који дјелује у Бијељини од 2002. године и изњедрили су незаборавне стихове о завичају.

Поезију преминулих чланова Књижевног клуба "Јован Дучић" публици су говорили активни пјесници који живе и раде у Семберији, а у публици су били и чланови породица преминулих завичајних пјесника.

Згоњанин је истакао да је књига најбољи споменик писцу и најавио да ће Књижевни клуб наредне године објавити зборник радова, у којем ће посебно поглавље бити посвећено дјелу преминулих колега.

Члан Књижевног клуба "Јован Дучић" из Бијељине Радмила Ђокић рекла је новинарима да је поетско вече посвећено преминулим колегама традиција која се одржава 12 година.

"Семберска лира" назив је и заједничке збирке пјесама у којој су објављени стихови бијељинских стваралаца који дјелују при Књижевном клубу "Јован Дучић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана