Поетски омаж Јовану Дучићу

Р. Ми.
Поетски омаж Јовану Дучићу

Требиње - Пјесничком вечери “На Дучићевом путу” у позоришној сали Културног центра спуштена је завјеса на овогодишње “Дучићеве вечери поезије”.

Своје стихове Дучићу у част казивали су пјесници Рајко Петров Ного, Гојко Ђого, Драган Хамовић, Славомир Гвозденовић, Милутин Мићовић, Здравко Миовчић, Радомир Уљаревић и Стојан Јанковић, док су у музичком дијелу програма наступили пијаниста Бобо Вучур, баритон Милосав Сукоњица и кларинетиста Светислав Васић.

На пјесничкој вечери представљен је и зборник радова са прошлогодишњег научног скупа у Требињу “Поетика Рајка Петрова Нога”. Уредник едиције Јован Делић, који је пјеснику уручио примјерак зборника, рекао је да зборник доноси радове 25 аутора на око 600 страница, те да је књига “најозбиљнији, најтемељнији и најобимнији прилог проучавању Ногове поезије и поетике”.

У Галерији Културног центра промовисане су књиге “Плаве легенде Јована Дучића” и “Арадска тврђава - логор за српске интернирце у Првом свјетском рату”, чији је издавач Савез Срба из Темишвара, док је у Музеју Херцеговине отворена изложба слика, скулптура и рељефа Стевана Кијца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана