Подлих осам Квентина Тарантина у лондонском театру

Александра Маџар
Подлих осам Квентина Тарантина у лондонском театру

Лондон - Нови филм Квентина Тарантина "Подлих осам", баш као и свако остварење овог славног редитеља, привукло је велику пажњу, али ових дана вијест да се радња са филмског платна сели на позоришне даске заинтересовала је све заљубљенике у Тарантиново стваралаштво.

Неколико година послије грађанског рата у Америци поштанска кочија пробија се кроз зимски пејзаж Вајоминга. У њој путују ловац на главе Џон и његова Дејзи, који журе према Ред Року. На том путу срећу неколико необичних ликова и упадају у сњежну олују. Тако би се у најкраћим цртама, како би се заголицала машта оних који још нису погледали филм, могла описати радња "Подлих осам" у којем главне улоге тумаче Курт Расел, Семјуел Л. Џексон, Мајкл Медсен, Тим Рот, Волтон Гогинс и Брус Дерн.

- Разговарали смо о томе да представу радимо у Лондону. У ствари, моја првобитна идеја, о чему сам разговарао и са Квентином, била је да представу поставимо на сцену Вест Енда, направимо међународну сензацију и затим је преселимо на Бродвеј - рекао је Семјуел Л. Џексон и додао да је одувијек желио да ради представу на Вест Енду.

Глумац, који игра у "Подлих осам", каже да су дијалози у Тарантиновом сценарију надахњујући и описује их као да се "крећете по сцени пред живом публиком".

Већи дио приче одвија се у колиби у завијаном Вајомингу.

Сцене изван колибе би, како кажу глумци, могле лако да буде ријешене, али оно што брине глумицу Џенифер Џејсон Ли је како на сцени дочарати силну крв из Тарантиновог вестерна.

- Квентин је озбиљан у вези са постављањем "Подлих осам" на позоришну сцену. Била би то невјероватно вече, само што ћемо морати смислити како сву ту крв да прикажемо - рекла је Лијева.

Глумачка постава Тарантиновог филма "Улични пси" извела је своју причу у позоришту, али више кроз читање сценарија него у виду праве представе.

"Подлих осам" је Тарантинов осми филм, а недавно је изјавио да ће их снимити само 10, након чега ће се посветити писању драма и романа.

Музика

Филм траје три сата, имаће интермецо, увертиру, а Тарантино је у овом својеврсном вестерну, наравно, нашао улогу и за себе.

Курт Расел је филм описао као чисти вестерн у стилу Серђа Леона, а музика Енија Мариконеа је свакако томе допринијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана