Почиње сајам књига у Београду: Ријеч је слободна

Б.П.
Почиње сајам књига у Београду: Ријеч је слободна

БЕОГРАД - Књижевница Милена Марковић отвориће сутра, 19. октобра у 18 часова, 67. Међународни сајам књига у Београду.

Уз Милену Марковић Сајам књига отвореним ће прогласити славни кубански писац Мигел Барнет и то као представник делегације земље, почасног госта овогодишњег Сајма књига - Кубе. Сајамски викенд, посебно недјеља, 20. октобар, биће у знаку кубанског Дана културе, 65. годишњице револуције у овој карипској земљи и осам деценија од уласка партизанских јединица у Београд. У оквиру обиљежавања Дана кубанске културе 20. октобра на Београдском сајму биће представљена дјела једне од најважнијих кубанских књижевница 20. вијека, иначе докторице Лаиди Фернандес де Хуан, затим роман “Биографија једног роба” Мигела Барнета, књига “Визит карта” Валда Леиве, а најављен је и музички програм са трубачем Едуардом Сосом.

Тони Парсонс, један од најпознатијих британских писаца, такође је међу звучнијим гостима на сајму гдје ће ексклузивно представити свој најновији роман “Убиство за презаузете”, а ту су још и Ђанрико Карофиљо из Италије, Наташа Рогеља из Словеније и Давид Унгер амерички писац поријеклом из Гватемале од иностраних гостију. Осим Кубе ту ће бити и издавачи из Бјелорусије, БиХ, Грчке, Италије, Ирана, Конга, Марока, Њемачке, Румуније, Русије, Туниса, Турске, којој је на званичном сајту Сајма дат посебан значај, као и Украјине, Хрватске и Црне Горе.

Једна од најзначајнијих културних манифестација у нас биће одржана на простору од чак 30.000 квадратних метара, а посјетиоцима ће се представити директно чак 418 излагача и исто толико индиректних, а публику очекује више од 500 програма током девет дана.

Породични дани заказани су за 21. и 22. октобар, а два дана касније је школски дан. Истога дана, 24. октобра биће додијељене и традиционалне сајамске награде. Радно вријеме је од 10 до 20 часова, а цијена појединачних улазница је 350 динара, док су улазнице за групне посјете 250 динара. Сајам књига ће, под слоганом “Реч је слободна”, трајати до 27. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана