Почиње фестивал књижевности у Бањалуци: “Императив” окупља више од 30 писаца

И. Б.
Почиње фестивал књижевности у Бањалуци: “Императив” окупља више од 30 писаца

БАЊАЛУКА - Програмом “Ноте и слова” у оквиру којег ће се представити музичар, пјесник и сликар Ненад Марић, познатији као Краљ Чачка, вечерас у 20 часова биће отворен пети регионални фестивал књижевности “Императив” у концертној дворани Банског двора у Бањалуци.

Са почетком фестивала у концертној дворани биће отворен и сајам књига сваког фестивалског дана од 10 до 20 часова, а посјетиоци ће моћи да посјете штандове бројних издавача који су припремили повољне сајамске цијене.

Из Удружења за промоцију и популаризацију књижевности “Императив” су истакли да ће до 31. маја Бањалука бити књижевни центар у којем ће се окупити више од 30 значајних домаћих и регионалних писаца.

- У програму “Ноте и слова” разговараћемо са писцима Зораном Жмирићем, Селведином Авдићем и Срђаном Тешином, који ће читати одломке из својих романа, али и пуштати музику која се спомиње у њиховим дјелима и која их инспирише. Публици ће се представити и Милена Марковић, Магдалена Блажевић, Зоран Ферић и Милица Вучковић. Ове године биће одржан и панел са писцима на тему “Утицај поп/рок културе на савремену књижевност - Боб Дилан” - рекли су организатори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана