Почео тродневи такмичарски фестивал са 300 учесника

Срна
Почео тродневи такмичарски фестивал са 300 учесника

Бијељина - Концертом професора са Академије умјетности у Бањалуци Арсена Чаркића, у Бијељини је вечерас отворен први Интернационални фестивал музике "Примавера".

Организатор фестивала је Удружење грађана "Музички умјетници Семберије" у сарадњи са Музичком школом "Стеван Стојановић Мокрањац" из Бијељине.


Фестивал је такмичарског карактера и одржава се у свечаном салону хотела "Рас" у Етно селу "Станишићи" од 25. до 27. марта.

Директор фестивала Наташа Собо рекла је да се на такмичењу окупило око 300 учесника из 45 музичких школа у региону.

Учесници из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ надметаће се у шест дисциплина - клавир, клавирски дуо, хармоника, гитара, виолина и соло пјевање, по категоријама према годиштима и разреду.

За суботу, 26. март, предвиђена су такмичења у дисциплинама клавир соло, клавирски дуо, хармоника и гитара, а у 20.00 часова биће уручене дипломе и одржан концерт побједника.

У недјељу, 27. март, кандидати ће се такмичити у дисциплинама клавир соло, клавирски дуо, виолина и соло пјевање, а у 20.00 часова предвиђено је уручење диплома и концерт побједника у овим дисциплинама.

Удружење грађана "Музички умјетници Семберије" настало је 2016. године, а основали су га музички педагози и грађани Бијељине с циљем подизања културе и музичке умјетности у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана