У Братунцу почео четврти Фестивал руског филма

Срна
У Братунцу почео четврти Фестивал руског филма

БРАТУНАЦ - У Братунцу је вечерас свечано отворен традиционални, четврти по реду Фестивал руског филма који ће трајати до суботе, 8. фебруара.

Фестивал је почео приказивањем филма “Легенда о коловрату”, аутора Џаника Фејзијева и Ивана Шурховецког, а у оквиру ове културне манифестације отворена је и изложба слика “У сусрет руском цару”, која говори о животу и страдању руске царске породице Романових.

Свечаном отварању фестивала присуствовала је аташе за културу Амбасаде Русије у БиХ Анастасија Гајдаленог.

Она је рекла да је радује велико интересовање становника Братунца према руској култури и захвалила за братски пријем организатора манифестације, те најавила даљу сарадњу и њено проширење.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић нагласио је да је Амбасада Русије у БиХ препознала велико интересовање српског народа за руску културу јер је ријеч о братским народима и додао да је ова културна манифестација сваке године богатија за нове садржаје.

Млађеновић је истакао да се општина Братунац прошле године братимила са подмосковском општином Рошаљ и да ће представници општине Братунац и група културних и спортских радника ове године ићи у узвратну посјету Рошаљу.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић захвалио је руској Амбасади за подршку и рекао да ће се ова манифестација и даље његовати јер постоји велико интересовање за руску културу.

Прије приказивања филма једном руском пјесмом представила се локални вокални солиста Валентина Матић која треба да наступи на међународном музичком фестивалу у руском граду Мурманску, а братуначко Културно-умјетничко друштво “Мост” извело је сплет српских игара.

Фестивал се наставља сутра приказивањем историјског филма “Битка за Севастопљ”, аутора Сергеја Мокрицког.

Организатор ове културне манифестације је Дом културе Братунац уз помоћ Амбасаде Русије у БиХ и подршку братуначке општине.

Улаз за све пројекције током фестивала је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана