Почело снимање филма „Звечарке” у режији Николе Љуце: Мало простора за људскост у немилосрдном поретку

Tанјуг
Foto: Aгенције

БЕОГРАД - Протеклог викенда у Београду почело је снимање филма „Звечарке” редитеља Николе Љуце, са Иваном Вуковић, Миланом Марићем, Јасном Ђуричић и Тариком Филиповићем у главним улогама, а у продукцији филмске куће „Биберцхе”.

„Звечарке” су драма са елементима саспенс трилера и мелодраме, смјештена у данашњу Србију. Ова филмска прича о личним, корпоративним и државним интересима који се сукобљавају са љубавима, пријатељствима и моралним начелима у фокусу има младе људе и њихов интимни простор и изборе, њихове личне одлуке и морална начела, под којима ће живјети и вољети у капиталистичком поретку без милости.

Режисер филма је Никола Љуца.

- Пишући сценарио заједно са Вуком Бошковићем и Сташом Бајац знао сам да желим да режирам овај филм тако да акценат ставим на актуелне друштвене процесе, савремене људе и њихове изборе и нагласим њихове пре свега личне одлуке које доносе, а које су условљене немилосрдним капиталистичким поретком који свима нама оставља мало простора за људскост. Наши су јунаци ухваћени у вртлог транзиције која предуго траје, транзиције у којој се све може купити и где су људи најјефтинија роба. Њима је остављен избор, као и свима нама уосталом, да одлуче шта желе постати: злочинци или жртве, или обоје - навео је Љуца.

Главна јунакиња Нађа (Ивана Вуковић) је некадашња активисткиња невладине организације за људска права, која сада ради као асистенткиња Миланки (Јасна Ђуричић), директорки „Магнолије”. Ова велика корпорација купује фабрику некадашњег гиганта металопрерађивачке индустрије у конзорцијуму са страним инвеститорима, да би је претворила у обрадиво земљиште. 

Борис (Милан Марић), Нађин бивши дугогодишњи дечко и колега из истраживачке организације, враћа се из Италије у Србију и почиње да ради за Савића (Тарик Филиповић) бизнисмена са политичким амбицијама. Након што Нађу и Бориса опет повеже посао, упадају у вртлог личних, корпоративних и државних интереса, а судбина и будућност великог броја људи зависиће од одлука неколицине.

У наредне четири недјеље филм ће се снимати на одабраним локацијама у Београду и Ковину. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана