Почело снимање филма о Влади Дивљану

Б92
Почело снимање филма о Влади Дивљану

Продуцентска кућа Starhill синоћ је званично почела са снимањем документарног филма "Небеска тема" о једном од најзначајнијих музичара са наших простора, Влади Дивљану.

У студију Александра Протића забиљежана је фасцинантна прича Зденка Колара о великом пријатељству са Владом Дивљаном пуна емотивних момената и занимљивих анегдота. Ово свједочење, које је за потребе филма снимљено само звучно (без слике, тзв. "off"), представља интимну визуру на једног изузетног човјека.

 "Са једне стране ми је драго што учествујем у овом пројекту, то дугујем мом другу и комшији Влади, а са друге стране то ми буди сету јер ме је филм натерао да се сетим неких ствари које сам потиснуо. Дивна је ствар што се овако нешто догађа, што је Младен Матичевић дошао на идеју да направи филм о Влади, он то дефинитивно заслужује. Такође је дивно што је цела моја генерација музичара узела учешћа, мислим да ово може да буде веома леп и квалитетан филм", изјавио је Зденко Колар синоћ након снимања.

Младен Матичевић, редитељ и сценариста филма "Небеска тема", је након успјешног старта рекао: "Веома сам срећан што је почело снимање, сви смо дуго чекали овај тренутак. Он доноси посебну врсту узбуђења јер почиње велика авантура. Друга ствар која ми је драга је да смо отпочели филм са Зденком Коларом који је и у мојој глави и у Београду митска музичка фигура. Ове две ствари ме чине врло срећним".

Аудио снимање појединих учесника трајаће до краја мјесеца, а онда се након ускршњих празника прелази на снимање слике.

У филму ће, поред Зденка Колара, учествовати и Дарко Рундек, Александар Шандоров, Момчило Бајагић Бајага, Петар Пеца Поповић, Светозар Цветковић, Младен Јуричић Макс, Срђан Гојковић Гиле, Срђан Шапер, Горанка Матић, Момчило Мома Рајин, Дина Дивљан, Стеван Дивљан и Павле Дивљан, Емил Тедесши, Предраг Поповић, Душан Страјнић (Stray Dogg), Дејан Вучетић Вуча, Борис Младеновић, Душан Којић Која, а списак још није коначан.

Премијера филма "Небеска тема" планирана је за јесен ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана