Почело прикупљање потписа за покретање Центра за културу

Срна
Почело прикупљање потписа за покретање Центра за културу

Бањалука - Окупљањем чланова Иницијативе грађана "Култура култури" у Бањалуци је данас озваничен почетак прикупљања потписа за подршку идеји покретања центра за просвјету и културу при Банском двору.

Петицијом се захтијева обнова и уређење запуштеног дијела Банског двора, некадашњег Клуба "Лав", те арт дворишта у клуб за просвјету и културу, који ће свакодневно бити отворен за грађане Бањалуке с циљем промоције и едукације у области културе и умјетности.


Након прикупљања потписа, биће упућен захтјев за састанак са новим градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем на којем би се разговарало о успостављању клуба за просвјету и културу, те о другим битним потребама у области културе и умјетности у граду.

Један од покретача Иницијативе "Култура култури" Данијел Михић каже да је идеја да се у Бањалуци оспособи мјесто, гдје ће моћи да чују нове идеје и гдје ће људи циркулисати.

"Оправдано је да такво мјесто буде у Банском двору", рекао је Михић.

Један од чланова Иницијативе Душко Мазалица каже да је дивна ствар што су се млади људи ангажовали на ставарању и очувању културе.

"Још љепша је чињеница да нико није политички обојен. Иницијатива се намјерно десила послије избора и не заступа ничији приватни интерес", рекао је Мазалица.

Мећу члановима Иницијативе има глумаца, музичара, новинара, књижевника, филмских радника, те студената Универзитета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана