Почела трка за Златни аплауз

Слободанка Савић
Почела трка за Златни аплауз

Зворник - Представа "Грађанин племић", копродукцијски пројекат Народног позоришта Приштина, са сједиштем у Косовској Митровици и Народног позоришта Београд, отворила је "Комедија фест" у Зворнику.

У препуној сали Дома омладине замјеник начелника општине Зворник Данијел Драгичевић прогласио је фестивал отвореним, уз ријечи да је квалитет манифестације сваке године бољи.

Замјеник директора Народног позоришта у Приштини и глумац Бојан Стојчетовић рекао је да комедија "Грађанин племић" много говори и о времену у којем живимо.

Казао је да је то друга представа коју приштинско позориште ради у сарадњи са београдским Народним позориштем и да ће ускоро на сцену заједнички поставити још један драмски комад.

- Потписали смо и протокол о сарадњи, који се не односи само на копродукцију, него користимо и зграду Народног позоришта у Београду и имамо добру сарадњу на свим пољима - казао је Стојчетовић.

Подсјетио је да је представа "Грађанин племић" премијерно изведена прије годину и по у Ораховцу на Косову и Метохији, а послије тога су имали бројна гостовања.

В.д. директора Дома омладине Душан Петровић је истакао да је задовољан овогодишњим фестивалским програмом.

- Фестивал ће трајати до 27. маја и у такмичарском дијелу наступиће пет професионалних позоришта. Осим представе која је отворила фестивал, публика ће имати прилику да погледа још неколико занимљивих комедија - најавио је Петровић.

Позориште "Талија" из Тузле извешће представу "Државни лопов", Сцена "Маска" из Шапца "Краљицу смеха", Позориште Приједор "Дјелидбу" и "Књажевско српски театар" из Крагујевца представу "Моје бивше, моји бивши".

Петровић је казао да ће публика бирати најбољу представу, којој ће бити додијељена награда "Златни аплауз", а стручни жири ће изабрати најбољу представу, те најбоља глумачка и редитељско остварење.

Улазница за све представе је четири марке, организатор "Комедија феста" је Дом омладине, а покровитељ општина Зворник.

"Ретроморфоза"

Позориште младих Зворник извешће премијерно представу "Ретроморфоза". Зворничка комедија није у такмичарском програму фестивала. Премијера ће бити одржана у понедјељак увече на затварању фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана