Почела кампања “Читајмо заједно”

Миланка Митрић
Почела кампања “Читајмо заједно”

БАЊАЛУКА - Како би подстакло културу читања и унаприједило област издаваштва, Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, и ове године спроводи кампању “Читајмо заједно”, рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Она је позвала грађане да се више окрену књизи, да се подсјете на љепоту читања, те на важност афирмације домаћих аутора и издавачке дјелатности.

- Књиге прикупљене у овогодишњој кампањи биће поклоњене новоформираној библиотеци у Станарима, док ће за Удружење “4 плус” бити набављене лектире и дјечије књиге како би се и на тај начин олакшало родитељима - рекла је Тривићева.

Истакла је важност учешћа сваког грађанина у овој кампањи, јер свако ко купи за себе одређени наслов изабраних едиција Завода за уџбенике уједно је купио тај наслов и за још неког.

Кампања “Читајмо заједно” трајаће до краја мјесеца, а предвиђа да за сваку уложену марку грађана у куповину књига из изабраних едиција завода министарство уложи исто толико у њихов откуп и књиге учини доступним тамо гдје је најпотребније.

М. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана