Почасна повеља издавачима књиге Пере Слијепчевића

СРНА
Почасна повеља издавачима књиге Пере Слијепчевића

Београд - Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручио је данас почасну повељу Академији наука и умјетности Републике Српске и издавачкој кући “Свет књиге”, у чијем су издању изашла Сабрана дјела Пере Слијепчевића, најтраженија књига из Српске на овогодишњем Сајму књига у Београду.

Цицоцић је на свечаности нагласио да су Слијепчевићева Сабрана дјела, осим бројних квалитетних наслова и издавача, заслужено понијела титулу најтраженијих, јер је ријеч о истински капиталном дјелу.

Члан Академије наука и умјетности Републике Српске Алекса Буха рекао је да му је велика част што је са тимом колега радио на припреми овог дјела, јер се “из сваке ријечи и слова Пере Слијепчевића има шта научити”.

Он је нагласио да је Слијепчевић, као истински хроничар времена, за будућност оставио непроцјењива свједочанства.

“Да није било Слијепчевића, данашњи Срби из Херцеговине не би имали податке о онима који су отишли у Америку прије 200 година и не би, на примјер, знали да се 3.000 српских добровољаца вратило из Америке да би помогли Србији у Првом свјетском рату, а то је само један од примјера”, рекао је Буха.

Директор издавачке куће “Свет књиге” из Београда Стево Ћосовић рекао је да је Слијепчевић несумњиво један од најзначајнијих есејиста српског рода и да је мого значајнији од своје славе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана