Побиједио хор бањалучке музичке школе Владо Милошевић

Срна
Побиједио хор бањалучке музичке школе Владо Милошевић

Бијељина - Гран при 16. хорског фестивала "Мајске музичке свечаности" у Бијељини освојио је хор Средње музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке.

Фестивал је завршен концертом хорова на платоу испред Културно-административног центра Епархије зворничко-тузланске у Бијељини.

Портпарол фестивала Стеван Чукић подсјетио је да се у протекла четири представило 30 хорова и ансамбала врхунског квалитета из Србије и БиХ.

- Радује нас чињеница да се многи хорови враћају на овај фестивал из године у годину, што довољно говори о његовом квалитету, али и квалитету жирија на чијем је челу била прослављени диригент Даринка Матић-Маровић - оцијенио је Чукић.

У категорији женских хорова најуспјешнији је био хор Средње музичке школе "Исидор Бајић" из Новог Сада, најбољи дјечји хор на фестивалу био је хор Основне музичке школе "Петар Коњовић" из Београда, а најуспјешнији ансамбл са традиционалном музиком је женска вокална група "Дуње" Културно-умјетничког друштва "Башчаршија" из Сарајева. У категорији црквених хорова најуспјешнији је био мјешовити хор "Вазнесењски" из Чачка, од камерних хорова мјешовити вокали састав "Сион" из Сремске Каменице, док је најуспјешнији у категорији мјешовитих хорова био хор Средње музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке. Исти број поена освојио је и хор "Краљ Петар Први" из Београда. Организатор хорског фестивала "Мајске музичке свечаности" у Бијељини је Српско црквено пјевачко друштво "Србадија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана