Пласидо Доминго пјевао на српском

Агенције
Пласидо Доминго пјевао на српском

Београд - Чувени шпански тенор Пласидо Доминго наступио је у "Комбанк арени" у Београду, подаривши публици најпознатије свјетске музичке драгуље, а међу њима и пјесму "Што се боре мисли моје" коју је са својим колегама и хором извео на српском језику.

Са 144 пјевачке роле и неколико милиона продатих албума Доминго, који је са Карерасом и Паваротијем чинио славна "Три тенора", у понедјељак увече се поклонио београдској публици доказавши да са 73 године још има снаге у гласу, енергије у тијелу и осмијеха на лицу да изнесе цијели концерт.

Први дио концерта био је резервисан махом за Вердијеве класике који су прославили Доминга. Након што се публици представио Ђорданијевом аријом "Nemico della patria", Доминго је упловио у ликове из Вердијевих комада као што су "Магбет", "Трубадур" и "Травијата", која му је улогом Алфреда донијела свјетску славу. 

Најзанимљивији дио концерта био је получасовни бис који је Доминго отпочео малим разговором са публиком. Бис је, на одушевљење публике, отворио латино класиком "Besame Mucho ". На сцени су му се придружиле Микаела Оесте и Вирхинија Тола, а посебно изненађење је било када је публици представио још једног Пласида Доминга, свог сина, са којим је извео песму "Parhaps Love ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана