Пласидо Доминго: Београд је град велике културе

Б92
Пласидо Доминго: Београд је град велике културе

Један од најпознатијих гласова свијета, шпански тенор Пласидо Доминго, 6. децембра слетио је у Београд, а поводом његовог доласка организован је и свечани пријем у Старом двору.

У Скупштини града Београда Пласида Доминга дочекао га је градоначелник Синиша Мали, а у сусрету добродошлице учествовали су и Ињиго Рамирес де Аро Валдес, отправник послова амбасаде Шпаније у Београду, директор Комбанк Арене Ђорђе Милутоновић, Бојан Суђић, диригент Симфонијског оркестра РТС и српска оперска дива Радмила Бакочевић, која је наступала са Домингом 1987. у Сава центру.

"Ово је град богате културе и великих пјевача", рекао је Доминго, наводећи да је једно од његових највећих задовољстава наступ са оперском пјевачицом Радмилом Бакочевић. Он је додао да се радује концерту у понедјељак и да вјерује да ће се убрзо поново појсетити Србију.

"Надам се да ће ускоро и Србија бити део наше европске заједнице, која се шири, и чак и у тешком времену нема сумње да је лепо да будемо сви заједно", казао је славни тенор.

Он је истакао да је Београд 2014. године другачији од оног са краја одсамдесетих година, из времена старе Југославије: "Свака од бивших југословенских држава сад има свој идентитет, фолклор, културу, традицију, што сматрам да је добро. Добро је што сви живите у миру."

Градоначелник Синиша Мали је у обраћању медијима изразио велико задовољство што је имао прилику да угости, како је рекао, највећег оперског умјетника данашњице, и позвао Београђане да у што већем броју дођу у на овај првокласни догађај од велике културне важности.

Јединствену прилику да уживо чује великог маестра Пласида Доминга, публика ће имати у понедјељак 8. децембра, када ћепо први пут у својој импресивној каријери одржати солистички концерт у Комбанк Арени, уз пратњу Симфонијског оркестра и хора РТС-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана