Пјесничко уздарје иде у Ниш

Александра Маџар
Пјесничко уздарје иде у Ниш

Источно Сарајево - Млади пјесници својим пјесмама показали су поетски и мисаоно зрела сазнања о Богу и вјери као најпостојанијем ослонцу живота.

Рекла је ово књижевница Дара Секулић која је предсједник жирија на Фестивалу поезије за дјецу и младе 2013. који ће бити затворен данас у Источном Сарајеву.

Најкреативнијим младим пјесницима у чијим је радовима жири препознао умјетнички квалитет, награде ће бити уручене у 14 часова, а фестивал организује Форум театар.

Конкурс за овогодишњи фестивал расписан је према рукописној збирци поезије за дјецу “Дјеца нису овце” и књизи “Ослушкивање Бога” Радослава Самарџије.

- Пјесничко уздарје “Радославница” за најбоље три пјесме конкурса припало је Милици Вучковић из Ниша - рекао је умјетнички директор фестивала редитељ Витомир Митрић.

Вучковићева је награђена за пјесме “Од Бога”, “(С)трпљење” и “Биће ништавила”.

У категорији до 11 година прву награду освојио је Лука Максимовић из Ниша, Уна Бугарчић из Крагујевца добила је другу награду, док је треће признање отишло у руке Алекси Николићу, такође из Крагујевца.

- Тијана Старчевић из Добоја побиједила је у категорији од 12 до 17 година, а другу награду равноправно су подијелили Никола Ђурић из Теслића и Ксенија Лаловић из Источног Сарајева - казао је Митрић.

И трећа награда отишла је за два млада пјесничка гласа, а то су Милица Пурковић из Рогатице и Анђела Ћирић из Пала. Награђене радове на свечаној академији “У лавиринту поезије” данас ће читати глумци Форум театра из Источног Сарајева.

Акростих

 

- На конкурсу за младе пјеснике од 18 до 30 година, на тему “Ослушкивање Бога”, прву награду освојио је Никола Радовановић, другу Ања Тасовац, док је трећа припала Драгани Амбулија. Посебну награду за одлично изведен акростих добила је Данијела Јокић - каже Витомир Митрић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана