Пјесма и таленат спустили завјесу » Седмица Студија Јазавац «

Александра Маџар фото: А. Чавић
Пјесма и таленат спустили завјесу » Седмица Студија Јазавац «

Бањалука - Концертом талентованих полазника Студија пјевања, са којима је вриједно радила оперска пјевачица Инес Поповић, завршена је "Седмица Студија Јазавац" у градском театру.

Мали, али изузетно талентовани полазници, Хелена Остојић, Соња Ђурић, Тијана Здјелар, Марко Новаковић и Јасмина Омић награђени су громогласним аплаузима и изазвали одушевљене публике наступајући на сцени Градског позоришта "Јазавац".

Изводећи модерне, комерцијалне, домаће хитове, достојно су показали све оно шти су научили од септембра 2014. године са Инес Поповић.

- Нису се представили сви моји чланови, школа броји још десетак, али нису сви наступали. Задовољна сам реакцијама публике и срећна сам што видим да су људи заиста били одушевљени послије концерта - казала је Поповићева.

Поносна је, како каже, на своје полазнике, који су од самог почетка са њом.

Салом градског театра одзвањали су предивни гласови талентованих малишана и звуци добро познатих пјесама из њихових омиљених цртаних филмова, као што су "Покахонтас", "Аладин", "Љепотица и звијер", "Пепељуга".... На репертоару су, на радост многих, биле и домаће пјесме, углавном захтјевне баладе познатих домаћих пјевачица, па су извођачи дали све од себе да отпјевају најбоље што могу и то им је и успјело.

Било је невјероватно слушати како ти "мали људи" изводе хитове, као што су "Кораке ти знам" Маје Сар, "Да се опет теби вратим" Нине Бадрић, "Јутро" Јелене Томашевић...

Поповићева је истакла да је са полазницима највише радила на томе да поред технике пјевања граде и свој лични печат.

- Много ми је било битно да науче да се представе свако у свом свјетлу, да донесу пјесму и пренесу емоцију на публику - казала је оперска пјевачица, која је запјевала на сцени заједно са својим ученицима.

Без обзира на то што је љето на самом прагу, а са њим и сезона одмора, Поповићева је најавила да ће Студио пјевања радити без паузе.

- Пријаве су у току, а сви заинтересовани могу се пријавити сваки дан, како на "Фејсбук" страници Градског позоришта "Јазавац", тако и путем телефона. Када завршимо са пријавама, поново ћемо у септембру организовати аудицију - рекла је Поповићева.

Један од оснивача Градског позоришта "Јазавац" Драгана Марић, која своје искуство преноси на најмлађе и чији су се полазници такође представили у оквиру ове креативне седмице, подсјетила је да је публика имала прилику да погледа драмске презентације полазника, који су радили са глумцима Николином Јелисавац, Велимиром Бланићем, Слађаном Зрнић, те да је овим концертом на најљепши начин затворена "Седмица Студија Јазавац".

Понос

- Више од 100 младих људи, узраста од шест до 36 година, прошло је сценом Градског позоришта "Јазавац" и приказујући свој рад у студију протеклих 10 мјесеци испунили су, не само своја срца већ и срца родитеља, рођака, пријатеља и публике, који су сваког дана испуњавали салу до посљедњег мјеста. На то смо посебно поносни. Студио Јазавац и даље наставља са радом од септембра, а у току су пријаве нових чланова, које ће трајати до августа текуће године - рекла је Драгана Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана