Пикаса видјело 100 хиљада посјетилаца

Anadolija
Пикаса видјело 100 хиљада посјетилаца

Загреб - Марина Вицулин управник Галерије Кловићеви двори, у сусрет скором затварању изложбе Пикасо која траје од 23. марта ове године, рекла је како је изложбу до сада видjело више од 100 хиљада посjетилаца, што је апсолутни рекорд посећености ликовног догађаја у протеклих десет година у Хрватској, јавља агенција Анадолија.

У каменом дворишту музеја Кловићеви двори на загребачком Горњем граду, на конференцији за медије поред управника галерије Марину Вицулин, говорили су начелник за градску културу Ивица Ловрић, амбасадор Републике Француске Мишел Бокоз и представници Кроација осигурања и Сплитске банке као главни спонзори изложбе.

"Просјек посјета од стохиљадитог посјетиоца је око 100 људи дневно", рекла је Вицулин.

Кловићеви двори су са сто хиљадитим посетиоцем изложбе, како се процјењује, зарадили око четири милиона куна од улазница, која покрива трошкове. Осим група из Хрватске, било је и посјета из Словеније, БиХ и Србије.

Од 1. јула галерија ће бити отворена од 10 до 22 сата, а 6. јула, ноћ прије затварања, галерија ће бити у тзв. "Ноћи с Пикасом" отворена до два сата иза поноћи, рекла је управник Вицулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана