Пијаце поново раде, солисти опере пјевали грађанима

ГС
Пијаце поново раде, солисти опере пјевали грађанима

БЕОГРАД - У Београду су данас поново почеле са радом и пијаце у затвореном простору, међу којима је и Палилулска пијаца, гдје су грађани који су дошли да пазаре намирнице имали несвакидашњу прилику да чују наступ солиста опере Народног позоришта.

Догађају је присуствовао и замјеник градоначелника Београда Горан Весић који је рекао да је на тај начин послата дивна слика у свијет.

„Ми смо данас жељели да на симболичан начин прославимо то што су затворене пијаце у Београду отворене. Захваљујем директорки опере Народног позоришта Јасмини Трумбеташ Петровић која нам је изашла у сусрет и заједно са солистима опере организовали смо за посјетиоце пијаце ово мало изненађење“, рекао је Весић.

Он је захвалио солистима јер у ситуацији у којој се наша земља тренутно налази они не могу да наступају.

„Ово је била дивна прилика да народу посвете неколико љепих нумера. Такође, жељели смо да на овај начин пружимо подршку Италији која нам пуно помаже и њеном народу који нам је увијек био пријатељ“, рекао је Весић и подсјетио да је Србија недавно послала медицинску помоћ Италији као подршку у борби против корона вируса.

Директорка опере Народног позоришта Јасмина Трумбеташ Петровић је рекла да су се умјетници на овај начин солидарисали са умјетницима цијелог свијета, а нарочито Италије и Шпаније које су, додала је, највише страдале због корона вируса.

„Умјетници могу да вјежбају у својим собама, али оно што они дају то је жива представа тако да једва чекамо да станемо на наше даске са поруком да ћемо се свим силама борити да једни друге поштујемо више“, рекла је Трумбеташ Петровић.

Како је додала, можда је управо овај карантин учинио да као друштво размислимо о неким својим претходним поступцима и будемо бољи људи.

Све пијаце које се налазе на отвореном и у затвореном простору као што су пијаца „Палилула“ и ТЦ „Нови Београд“ и у систему су ЈКП „Градске пијаце“ почеле су са радом, након што су биле затворене због епидемије вируса корона.

Пијаце ће радити сваког дана у периоду од седам до 15 сати, осим понедељка и у данима када је на снази забрана кретања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана