Певај брате 2 стиже у Српску

Александра Маџар
Певај брате 2 стиже у Српску

Бањалука - Наставак музичке комедије "Певај брате 2, на врху Европе" кроз различите ситуације приказује живот уметника, где се кроз свет музике доносе закључци у каквом окружењу живимо и да ли је боље ићи у Европу или не.

Овим ријечима продуцент популарне представе "Певај брате 2, на врху Европе" Бата Караџић описује дио радње новог позоришног комада Стевана Копривице.

Публика у Републици Српској имаће прилику да представу премијерно погледа у четвртак у 19 часова у бањалучкој дворани "Обилићево".

У другом дијелу јунаци хит представе "Евросонг" доживљавају као мисију. Глумачки трио Милан Васић, Андрија Милошевић и Милан Калинић кроз музичку причу у продукцији "Фави" театра преиспитујући себе покушавају да одговоре на питања о којима се у посљедње вријеме много говори. Њих занима шта би се промијенило уласком у Европску унију.

- Наставак представе је логичан, Џеил, Марјан Девић и Фајта  остварили су најлуђе снове. Изабрани су да бране боје Србије на "Евросонгу"! Популарно такмичење се, бар у овој комедији, одржава у Албанији - рекао је Караџић.

Међутим, гламур који носи учешће на "Евросонгу" нарушиће инцидент који је избио између Грчке и Њемачке чији су се представници потукли на генералној проби.

- Због мира у кући и Европи организатор држи извођаче одвојено, па их смјешта у бункере. Они су имали већ спремљен наступ и начин како да заблистају, али када им је све то онемогућено, долази до сукоба између јунака ове комедије. Ипак су измирили несугласице и одлучили да не одустану од наступа - додаје Караџић.

Ансамбл "Фави" театра из Бањалуке путује за Бијељину, гдје ће дан касније извести ову представу. Организатор бањалучког гостовања је агенција "Квин естрада", а улазнице коштају десет марака.

Реакције публике

- После успеха представе "Певај брате", за коју је владало велико интересовање у Бањалуци и целој Републици Српској, други део је такође одлично прихваћен, а сале су свуда пуне. Што се тиче коментара публике, 60 одсто их је рекло да је бољи други део. Нама је драго да смо успели да направимо добру представу и да нисмо пали испод уметничког нивоа прве - каже Бата Караџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана