Петар Кочић на школској позорници нови Просвјетин пројекат

Агенције
Петар Кочић на школској позорници нови Просвјетин пројекат

Бањалука - Реализација пројекта "Петар Кочић на школској позорници" почела је у организацији Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", Градски одбор Бањалука.

У оквиру овог пројекта до краја новембра, биће изведене позоришне представе драмских секција основних и средњих школа, пријављених на конкурс који је "Просвјета" расписала у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске.

- На конкурс за избор најбоље позоришне представе под називом "Петар Кочић на школској позорници" пријавио се велики број школа из нашег града, али и школе из Имљана, Мркоњић Града и Зворника. До краја новембра драмске секције свих пријављених школа приказаће представе посвећене Петру Кочићу за своје ђаке и наставнике - саопштено је из "Просвјете".

Стручна комисија ће оцјењивати најбоље представе, међу основцима и међу средњошколцима, а као награду добиће прилику за наступ у Народном позоришту Републике Српске 15. децембра 2016. године. Тада ће бити додијељене награде и окончан овај пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана