Петар Божовић донио здрав смијех у Бијељини

Љ. А.
Петар Божовић донио здрав смијех у Бијељини

Бијељина - У потпуно природном и необичном амбијенту Етно-села "Станишићи" чувени српски глумац Петар Божовић извео је монодраму "Рече ми један чо'ек, ћераћемо се још".

У монодрами по тексту Матије Бећковића публика је заста уживала смијући се од срца.

- Данас је најлакше публику насмејати, она се смеје свему зато што је васпитавају разне фабрике неукуса, некултуре, ријалити шоу. Човек се забрине за своју децу након свега тога јер се то множи као и сваки други вирус. Мислим да ту једино вера у Бога, домаће васпитање и школа могу помоћи - каже Божовић.

Сматра да су данашње генерације ускраћене за истинске вриједности.

- Нисам скептик, ипак - зато што сам срео много младих људи, запањите се колико доста има неког културног и пристојног света. Али ова времена дају предност "будалама" и простацима, који се јавно пропагирају - указује Божовић.

Коментаришући положај глумаца и будућност глумачке професије, Божовић каже да је одувијек било тешко бавити  се глумом.

-        Положај глумаца одувек је био лош, а данас је најгори зато што је култура сведена на најнижи могући ниво - сматра он.

Истакао је да је амбијент у којем је овај пут одиграо своју монодраму сјајан.

-        Овај сјајан амбијент познаје читава европска јавност. Ово је театар лепоте. Са једне стране воденица, вода, са друге лабудови, једном речју амбијент из наших сећања из детињства претворен у савремени начин пословања. Можемо ово схватити као позив да се вратимо природи и селу , нашим коренима -  рекао је Божовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана