Павловићу и Тепавчевићу додијељена награда Удружења књижевника Републике Српске

Срна
Павловићу и Тепавчевићу додијељена награда Удружења књижевника Републике Српске

Бањалука - Књижевницима Ранку Павловићу и Драгану Тепавчевићу вечерас је у Културном центру Бански двор у Бањалуци свечано додијељена награда Удружења књижевника Републике Српске за књигу објављену у прошлој години.Награда Павловићу додијељена је за књигу "Карењина и Вронски у задимљеној крчми", а Тепавчевићу за књигу "Град за незбринуту дјецу".

Ранко Павловић је рекао да књига "Карењина и Вронски у задимљеној крчми" има 76 кратких прича, а у првом дијелу књиге су приче о књижевности, књижевницима, књижевним дјелима и умјетницима уопште.


Према његовим ријечима, у другом дијелу књиге су приче са сјећањем на завичај и дјетињство, а у трећем дијелу приче посвећене догађајима из свакодневног живота.

"Циљ ми је био да то не буду анегдоте, него приче са драмском структуром и да буду занимљиве читаоцима", рекао је Павловић.

Павловић је истакао да му је посебно значајна ова награда јер долази од Удружења књижевника Републике Српске.

У име Драгана Тепавчевића, који дужи низ година живи у Аустралији, награду је вечерас примио Слободан Наградић.

Наградић је рекао новинарима да се овом наградом Тепавчевић дефинитивно потврдио као изузетан прозни писац.

"Чињеница да му је награду додијелило Удружење књижевника Републике Српске то најбоље потврђује и ово је врхунац његовог умјетничког исказа", истакао је Наградић.

Свечаној додјели награде присуствовала је вршилац дужности помоћника министра за културу Републике Српске Милица Котур, представници Удружења књижевника Републике Српске, представници институција из области културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана