Пале: Почео Арт викенд

Срна
Пале: Почео Арт викенд

Пале - Наступом Бенда "Мајсторси" и чланова Студентског позоришта Пале вечерас је на Палама почела манифестација "Арт викенд" коју организује Удружење љубитеља умјетности Пале /УЉУП/, у сарадњи са Културним центром.

Предсједник УЉУП-а Горан Шиник истакао је да ће чланови Студентског позоришта Пале казивати поезију еминентних пјесника, уз музичку пратњу бенда "Мајсторси".

Шиник је истакао да је овај "Арт викенд" посвећен ликовној умјетности, поезији и музици, а посјетиоци ће моћи да купе изложене слике.

"За разлику од досадашњих жАрт викендаж, вечерас смо одлучили да прве вечери презентујемо помало необичну варијанту, реге музику која је мање или више позната на овим просторима", истакао је Шиник.

Он каже да ће се публици представити реге бенд из Краљева "Дечија радост" који добро "котирају" на реге сцени у Србији.

Шиник је нагласио да је сутрашње вече посвећено класичној музици у извођењу ученика и професора Ниже музичке школе Пале.

УЉУП је настао прије нешто више од годину дана са идејом да покушају да презентују пет видова умјетности – позориште, филм, књижевност, музику и ликовну умјетност и конципирали су своје дјеловање на четири "Арт викенда" годишње.

Члан Студентског позоришта Пале Немања Поповић истакао је да су се радо одазвали позиву да учествују на "Арт викенду" гдје ће говорити поезију, и то нека ауторска, али и позната дјела, уз пратњу бенда "Мајсторси".

Члан реге бенда "Дечија радост" из Краљева Данило Јагодић истакао је да ће вечерас свирати неке обраде, али и своје ауторске нумере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана