Пале: Изведена представа Скадарлијска ноћ

Срна
Пале: Изведена представа Скадарлијска ноћ

Пале - Глумци Студентског позоришта "Пале" вечерас су, у оквиру манифестације "Љетна сцена у Палама", извели поетско-музички перформанс "Скадарлијска ноћ".Члан Студентског позоришта Тамара Трговчевић рекла је да су говорили о чувеној Скадарској улици у којој су се окупљали познати боеми Београда и најпознатији пјесници.

Комплетан сценско-музички перфоманс у Културном центру на Палама употпунили су звуци хармонике и гитаре.


"Свирали смо музику тог времена, говорили поезију 19. вијека и обучени смо у том маниру", рекла је Трговчевићева, те додала да ансамбл Студентског позоришта "Пале" има више од 25 чланова.

Она је подсјетила да су глумци Студентског позоришта 6. августа отворили "Љетну сцену" представом "Краљевски фестивал", а 24. августа ће одиграти представу "Вечерас Нушић прича".

Током "Љетне сцене" на Палама ће до краја августа бити одржано низ културних, туристичких и спортских догађаја.

На платоу испред "Електродистрибуције" за сутра увече је планирана изложба слика умјетника Борка Мочевића, која ће од недјеље, 14. августа, бити постављена у фоајеу Културног центра Пале.

За љубитеље природе и љекобиља Планинарско еколошко друштво "Романија" у суботу, 13. августа, организује на Палама "Дане љекобиља на Романији".

Исти дан увече је планирано представљање књиге "Стазама српског рукописног насљеђа БиХ" Биљане Самарџић.

У оквиру књижевних вечери, 26. августа биће представљена књига "Мермерне истине о Босни" Радована Караџића на којој ће, између осталих, говорити Горан Петронијевић, члан Караџићевог правног тима, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, српски пјесници Рајко Петров Ного и Радослав Милошевић, те књижевник Мирослав Тохољ.

Исте вечери биће додијељена престижна књижевна награда "Аврамов штап" за 50 година плодоносног књижевног рада и 70 година живота Радована Караџића.

На Дан крсне славе општине Пале - Успења Пресвете Богородице, Велике Госпојине, 27. августа биће одржана свечана сједница Скупштине општине.

У оквиру "Љетне сцене" на отвореном ће наступити Плесни студио "Орион", рок бендови и ученици Основна музичка школа Пале, а када је ријеч о спортским догађајима, биће одржани кошаркашки "Граве куп", "Пикси куп" турнир у малом фудбалу на којем ће бити 2.000 учесника, те регионални турнир у женској одбојци.

Манифестација "Љетна сцена у Палама" одржава се под покровитељством општине Пале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана