Пале: “Филмотека” за љубитеље SF жанра

Срна
Пале: “Филмотека” за љубитеље SF жанра

Источно Сарајево - Љубитељи научне фантастике имају прилику да уживају у неким од најбољих филмова овог жанра у програму “Филмотеке”, коју Кинотека РС организује до 8. априла у Палама у Арт галерији “Г3”.

Први на програму је синоћ приказани британски филм “Фаренхајт 451” из 1966. који је, према истоименом култном роману Реја Бредберија, режирао чувени француски редитељ Франсоа Трифо, што је уједно његов једини филм на енглеском језику.

Научнофантастична епопеја “2001: Одисеја у свемиру” (1968), у режији и продукцији Стенлија Кјубрика који је, уз чувеног писца научне фантастике Артура Кларка, и писац сценарија, на програму је вечерас у 19 часова.

Кјубрикова “Одисеја” један је од најбољих икад снимљених филмова. Главне улоге тумаче Кир Дулеа, Гери Локвуд и Вилијам Силвестер.

Треће вечери “Филмотеке” на програму је амерички филм Ридлија Скота “Истребљивач” из 1982, који се заснива на адаптацији романа “Да ли андроиди сањају електричне овце?” Филипа К. Дика. Улаз на све пројекције је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана