Ожвар: Добијам много похвала за серију "Мочвара"

Танјуг
Foto: Tанјуг

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Роберт Ожвар који је говорио о свој улози инспектора Атиле Варге у другој сезони серије "Мочвара".

Ожвар је рекао да се још навикава, да му је све чудно и ново и да покушава да остане на земљи, а понекад га заустављају на улици са питањем: "Где си инспекторе?"

"Многе ствари се нису промениле. Не знам како ће бити даље. Радим у позоришту и спремам нову представу, али добијам много похвала преко друштвених мрежа, што ми је јако драго", рекао је Ожвар.

На снимању "Мочваре" сви су били јако љубазни и отворени за помоћ и подршку, а Ожвар каже да му је било мало теже да се прилагоди начину рада поред камерама.

Ожвар је рекао да му није било битно колико су његове колеге из "Мочваре" познате, него колико су добри, пошто је могао од њих научити како се рад и штеди енергија, тако да је снимање серије за њега било "битно и велико искуство".

Према његовим речима, Атила не жели да показује своја осјећања пред колегама инспекторима, а његова лична ситуација је веома често компликована.

"Кад смо у кући Гарчевића његова мајка је тамо спремачица, а то није рекао (инспектору) Крсмановићу. Све се открива ођедном и увек се открива нови детаљ из његовог живота. Покушава да се прилагоди и врати контролу над дешавањима", рекао је глумац.

Ожвар је рекао да играјући Атилу настоји да глума не буде толико ескпресивна као у позоришту, већ да има тензију све вријеме, пошто се његов лик "бори, у души има неки рат, али покушава да то држи испод површине".

У матичном Новосадском позоришту Ожвар препоручује представе "Дани куратог Џонија" у режији Јоване Томић, "идиота" Андреја Цветановског, "Ану Карењину" Дејана Пројковског, који потписује и Шекспировог "Ричарда Трећег" чија је премијера 11. априла.

"Играм Бакингема. Веома занимљив карактер пошто се не зна шта је његов циљ. Из сцене у сцену се открива његов лик", рекао је Ожвар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана