Озваничен рад ликовне колоније “Ласта 2013”

Агенције
Озваничен рад ликовне колоније “Ласта 2013”

Лакташи - У Центру за културу и образовање Лакташи отворена је изложба слика Седмог сазива ликовне колоније “Ласта 2013”, те озваничен рад Осмог сазива ликовне колоније “Ласта 2013”, преносе агенције.

Директор Центра за културу и образовање Слађана Човичковић рекла је да је прошле године ликовна колонија трајала седам дана, те да је обогатила фундус галерије за 24 ликовна дјела која су на синоћњој изложби представљена публици.

Она је навела да ће овогодишња ликовна колонија “Ласта 2013”, која ће трајати до 30. августа, окупити 11 умјетника из Србије и Републике Српске.

- Водили смо рачуна да направимо спој младе генерације и умјетника у зрелој стваралачкој фази - рекла је Човичковићева и додала да ће умјетници стварати у амбијенту Центра за културу и образовање.

Према њеним ријечима, као и претходних година и ове године колонија неће бити тематски условљена, па ће умјетници моћи да стварају по слободном избору, односно дјела ће настајати у зависности од њихове тренутне инспирације.

- И ове године ћемо, уз лијепо дружење, обогатити нашу галерију квалитетним умјетничким дјелима разноврсних стилова и омогућити публици да ужива у различитостима које се, на крају, ипак, споје у једну дивну цјелину звану умјетност - рекла је Човичковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана