Овације за Пласида Доминга на Ташмајдану

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Највећа свјетска оперска звијезда Пласидо Доминго, чијим је концертом затворен овогодишњи Београдски летњи фестивал (Белеф), покупио је овације на Ташмајдану.

Доминго, који цијели живот пјева и диригује, наступао је неколико хиљада пута у више од стотину различитих улога, а синоћ у Београду након седам година.

Он је рекао да се Србији увијек радо враћа.

"Ваша земља и овај град, Београд, много воле музику. Ја сам годинама везан за Београд. Овде сам наступао пре много година, на самом почетку моје каријере уз првокласног сопрана, Радмилу Бакочевић. Често сам сарађивао и са многим другим уметницима одавде. Зато ја осећам посебну повезаност, праву повезаност са Србијом и са многим српским уметницима", рекао је Доминго за РТС.

Директора театра "Вук" Светислав Гонцић рекао је да ни позоришта и уопште фестивали нису посустајали, поштујући мјере.

"И у овој години смо успели да Белеф, градску манифестацију, затворимо на спектакуларан начин. У публици ће бити много колега са којима је он певао, то су колегинице његове и врло радо су се одазвале да присуствују овом концерту", рекао је Гонцић.

Уз Доминга су пјевале и сопрани Марија Јелић и Италијанка Ана Пироци.

У пратњи симфонијског оркестра РТС-а придружила им се и специјална гошћа - саксофонисткиња Кристина Васић, коју је Доминго примијетио на једном такмичењу у Будимпешти и пожелио да управо она наступа на синоћњем концерту.

Концертом је дириговао Дијан Чобанов, а пјевале су се арије из Вердијевих, Пучинијевих и Маскањијевих опера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана