Овације за "Лет изнад кукавичјег гнезда" на Брионима

Тањуг
Овације за "Лет изнад кукавичјег гнезда" на Брионима

БЕОГРАД - Представа "Лет изнад кукавичјег гнезда", са Драганом Бјелогрлићем у главној улози, испраћена је вишеминутним овацијама након извођенја на Брионима, саопштило је данас Београдско драмско позориште (БДП).

"Представа БДП одиграна је на Брионима у оквиру ''Улисис летнјег фестивала'' на тврђави Минор, 27. и 28. августа. За оба дана било је више од 800 посетилаца који су вишеминутним овацијама испратили екипу представе у амбијенту националног парка, јединственог по својој природи и атмосфери", наводи се у саопштенју.

Како је најавлјено, 23, 24, 25. и 26. септембра на лјетнјој сцени "БДП Глобос арена" публика ће моћи да погледа представу, која је у режији Жанка Томића имала премијеру 2005. године, а до сада је одиграна више од 200 пута на репертоару БДП-а.

Поред Бјелогрлића у улози Реднија Пи Мекмарфија, у представи играју Слободан Бода Нинковић, Милан Чучиловић, Даниел Сич, Милутин Мима Караџић, Марко Живић и други.

"Лет изнад кукавичјег гнезда" је легендарна црно-хуморна сатира о појединцу у репересивном систему, менталним институцијама и слободи духа. Кен Кеси је 1962. објавио истоимени роман, који је у представу претворио Дејл Васерман наредне године, за прво извођење на Бродвеју са Кирк Дагласом у главној улози".

У многима изборима критике један од најбољих филмова у историји кинематографије, "Лет изнад кукавичјег гнезда" (1975) Милоша Формана је освојио Оскара за режију и најбољи филм, за главну женску улогу, која је припала Луиз Флечер, и мушку коју је Џек Николсон заслужио за тумачење Реднија Пи Марфија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана