Отворени "Дани Лазе Костића" и изложба Саве Шумановића

Танјуг
Foto: Танјуг

НОВИ САД - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с вјерским заједницама Драгана Милошевић данас је путем видео-линка свечано отворила овогодишњи програмски дио Сајма књига "Дани Лазе Костића" и виртуелну изложбу "Шидски пејзажи Саве Шумановића", који се на платформи Новосадског сајма ExpoOnline.rs  одржавају од 24. до 26. марта.

"Писана ријеч оплемењује душу, као и сама умјетност, а окосницу овогодишњег сајма чине дани нашег великог пјесника Лазе Костића и пејзажи исто тако великог Саве Шумановића. То је доказ нашег трајања у чувању писане ријечи, културе и традиције кроз вријеме", нагласила је Милошевић.

Она је изразила задовољство што Секретаријат за културу, јавно информисање и односе с вјерским заједницама својим ангажовањем и ове године уноси дар културе у домове грађана Србије.

Како је навела, подршка овом празнику умјетности кроз писану ријеч трајно је опредјељење Секретаријата, а посебно ове године када се у веома тешким околностима не смије одустати од борбе за очување правих вриједности.

"Непходно је да овом приликом истакнем и чињеницу да је 2021. година - година великих јубилеја наших културних установа. Ријеч је о 160. сезони Српског народног позоришта и 60-годишњици Спомен-збирке Павла Бељанског, а обиљежава се и стогодишњица колонизације на територији Војводине. Показали смо и доказали, заједничким радом и вољом, да културу не може ништа зауставити" закључила је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана