Отворене музичко-поетске вечери Душа ријечи и тона

Срна
Отворене музичко-поетске вечери Душа ријечи и тона

Источно Сарајево - У Источном Сарајеву вечерас су отворене музичко-поетске вечери под називом "Душа ријечи и тона". Музичко-поетске вечери организује Удружење грађана за његовање класичне музике "Корал" у сарадњи са Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву. Пријатељ манифестације је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Доцент на Музичкој академији у Источном Сарајеву Маја Ђого истакла је да је манифестација веома значајна јер публика има прилику да први пут чује лијеп спој поезије, слике и музике.


"До сада је у Источном Сарајеву одржаван фестивал жКоралж на којем је углавном извођена руска музика. Вечерас имамо италијанско-аустријско вече, а сутра српско-чешко вече", рекла је Ђого.

Она је најавила да ће пјесникиња Гордана Милошевић вечерас читати пјесме умјетника чија ће се музика изводити, а сутра своје пјесме и поезију српских пјесника.

Ђого је нагласила да оваквих манифестација треба да буде што више и да их треба подржати.

Умјетнички директор пројекта Клаудија Кркотић рекла је новинарима да ће манифестација трајати четири вечери.

"Сутра ће бити приређено музичко-поетско вече посвећено Десанки Максимовић и композитору Дејану Деспићу, те представљени Дворжакови жМоравски дуетиж. Треће вечери очекује нас концерт Маје Жуже, а четврте концерт пијанисте Соње Радојковић", навела је Кркотићева.

Маја Жужа такође сматра да су веома значајне манифестације овог типа. "Интензивно радимо на томе да унаприједимо музичка дешавања, како на Музичкој академији, тако и у БиХ", каже Жужа.

Музичко-поетске вечери одржавају се у концертној сали Музичке академије у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана