Отворена Подрум сцена Бањалучког студентског позоришта

Срна
Отворена Подрум сцена Бањалучког студентског позоришта

Бањалука - Представници града Бањалуке вечерас су свечано отворили "Подрум сцену" Бањалучког студентског позоришта у Господској улици, за чију реконструкцију је из буџета града издвојено 274.000 КМ.

У име градоначелника Бањалуке Слободана Гаврановића, "Подрум сцену" Бањалучког студентског позоришта отворила је Љиљана Радовановић, истичући да је ово од великог значаја за младе умјетнике, град и Републику Српску.

Радовановићева је рекла да су у буџету града Бањалука за 2015. годину планирана средства за опремање овог простора.

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан рекао је да су се, захваљујући разумијевању градоначелника и Скупштине града, нашла средства за реконструкцију Бањалучког студентског позоришта.

Балабан је изразио захвалност градоначелнику Бањалуке, "који је успио да жотмеж од приватизације овај простор, у којем је било намјеравано отварање спортске кладионице и ноћних клубова".

На свечаности су уручене годишње награде, и то "Златна повеља" Градској управи Бањалука, "Златни индекс" градоначелнику Гаврановићу, као и награда за животно дјело Сеаду Ђулићу, редитељу прве представе "Магбет", која је одиграна у "Подрум сцени".

Свечаности су присуствовали угледни јавни и културни радници града Бањалуке и Републике Српске.

Позоришна 39. сезона званично ће почети премијером представе "Потоп" 28. фебруара у 20.30 часова, а биће то 81. премијера у историји Студентског позоришта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана