Отворена Међународна ликовна колонија Уна-Козарска Дубица 2016

Срна
Отворена Међународна ликовна колонија Уна-Козарска Дубица 2016

Козарска Дубица - У Козарској Дубици данас је отворена Међународна ликовна колонија "Уна-Козарска Дубица 2016", на којој ће учествовати око 20 еминентних сликара из Словеније, Хрватске, Републике Српске и ФБиХ, који ће своја ликовна дјела стварати у наредна три дана.

Другу по реду ликовну колонију у Козарској Дубици отворио је начелник те општине Миле Злојуто, који је захвалио Министарству цивилних послова БиХ на донацији без које та манифестације не би могла бити одржана и општинској Туристичкој организацији на труду који је уложила у организацију.


"Посебну захвалност упућујем сликарима који су дошли у Козарску Дубицу, гдје ће, надам се, пронаћи инспирацију за своја дјела и ухватити онај добар дух нашег града, оно што ми сами осјећамо", истакао је Злојутро.

Он је позвао Дубичане да искористе ту манифестацију за дружење са ликовним ствараоцима.

Директор Туристичке организације Козарска Дубица Маријана Котур потврдила је да је у етно-кући Крчме "Стари фијакер" постављена продајна изложба слика познатих сликара Мерсада Бербера и Невенке Влашић, које ће по промотивним цијенама Дубичани моћи да купе током трајања ликовне колоније.

Домаћин сликарима ликовне колоније "Уна-Козарска Дубица 2016" данас је била Крчма "Фијакер стари".

Сликари су данас инспирацију за своје слике нашли у и градском амбијенту, сутра ће сликати на обалама дубичких ријека, а трећег дана код манастира Моштаница.

У недјељу, у 16.00 часова у објекту Оф роуд клуба "Козара" биће уприличена и завршница друге међународне ликовне колоније "Уна-Козарска Дубица 2016".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана