Отворена ликовна колонија Боксит и боје

Срна
Отворена ликовна колонија Боксит и боје

Милићи - У Милићима је вечерас отворена 3. ликовна колонија под називом "Боксит и боје" на којој ће учествовати 15 сликара из Републике Српске и Србије.

Помоћник директора у Сектору за туризам и културно-спортске активности у компанији "Боксит" Миленко Лаловић рекао је новинарима да ће колонија трајати до 6. августа када ће бити одржана аукцијска продаја слика насталих током ове колоније.


"У раду колоније учествују познати и признати умјетници. Желимо да промивишемо стваралаштво и културу, а од умјетника очекујемо да ураде дјела која ће представљати трајну вриједност", навео је Лаловић.

Предсједник жирија ликовне колоније, сликар из Шапца са боравиштем у Паризу Радован Миразовић рекао је Срни да очекује да ће ова ликовна колонија бити боља и успјешнија од претходних.

"Верујем да ћемо и ми ликовни уметници потврдити крилатицу творца ове колоније и много чега другога у Милићима, предсједника компаније жБокситж Рајка Дукића жда будемо корак испредж", рекао је Миразовић.

Трећа ликовна колонија у Милићима завршна је манифестација овогодишњих "Љетних дана културе и спорта Милићи 2016" коју је организовала и финансирала компанија "Боксит" у сарадњи са "Дрина осигурањем", предузећем "Милекс" и општином Милићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана