Отворена изложба "Вектори људских душа" Дарка Јурошевића

Срна
Foto: Срна

Академски сликар и вајар Дарко Јурошевић представио се вечерас требињској публици изложбом скулптура и цртежа под називом "Вектори људских душа".

Јурошевић је на отварању изложбе истакао да су радови настајали у протекле три-четири године и да су груписани у три сегмента, која су у симбиози.

"Постоји тај спољашњи дио људског поимања, односно манифестација човјека, његове особине и овај други дио који говори о таласима, односно о фреквенцији. Те двије приче, та два сегмента се спајају и онда добијамо трећу причу - будућност", рекао је Јурошевић.

Изложба "Вектори људских душа" је трилогија коју доноси аутор Дарко Јурошевић, а њен концепт може се посматрати путем тезе, антитезе и синтезе, саопштено је из Културног центра Требиње, у којем је изложба отворена.

Јурошевић, како су навели, разумом и емоцијом обликује човјека кроз интерпретацију умјетничког стварања, изводећи дефинитиван став онога што је креирано и има у основи коријене у психолошкој интерпретацији свијета.

Поставка обухвата око 20 радова, с тим да први сегмент обухвата дјела рађена у глини, која су потом изливана у гипсу, па патинирана, док другу групу чине скулптуре рађене у дрвету и металној конструкцији, а ту су и цртежи који све поткрепљују.

Поставка се може погледати до 22. новембра у Галерији Културног центра Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана