Oтворена изложба У сусрет Вуку

Срна
Oтворена изложба У сусрет Вуку

Градишка - У Завичајном музеју у Градишци вечерас је отворена изложба о Вуку Стефановићу Караџићу и његовом дјелу под називом "У сусрет Вуку".

На изложби, коју је Завичајни музеј организовао у сарадњи са Градским одбором Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Бањалуке, изложено је 25 паноа на којима је око 200 слика са текстовима и докуменатима, који представљају живот Вука Караџића.

Аутор изложбе Јеленко Бојић рекао је да је изложба, која је настала 2014. године, посвећена обиљежавању 200 година од објављивања првих Вукових дјела и 150 година од Вукове смрти, те да обухвата његова дјела, приватни живот, рад, путовања, сарадњу са српским владарима и познатим културним радницима у Европи.

Бојић је истакао да је циљ изложбе да млади уче о дјелима Вука Караџића и упознају се са његовим особинама, упорности и истрајности у раду.

"Изложба има намјеру и намјену да обиђе школе, да они који не знају много о Вуку Караџићу - науче, они који знају - да се присјете, а они који мало више знају да провјере своје знање о овом српском великану", нагласио је Бојић.

Изложба "У сусрет Вуку", коју ће посјетиоци Завичајног музеја у Градишци моћи да виде наредних 15 дана, обишла је до сада десетак школа у Бањалуци, Српцу, а план је да буде представљена и у школама са подручја градишке општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана