Отворена изложба слика са Међународне ликовне колоније Уна-Козарска Дубица 2016

Срна
Отворена изложба слика са Међународне ликовне колоније Уна-Козарска Дубица 2016

Козарска Дубица - У читаоници Народне библиотеке у Козарској Дубици данас је отворена изложба слика са Друге међународне ликовне колоније "Уна-Козарска Дубица 2016", на којој је учествовало 17 сликара из БиХ, Хрватске и Словеније.

"Ликовну колонију, на којој су настале ове слике, организовала је Туристичка организација, а покровитељ је била општина Козарска Дубица. Сликари су на колонији урадили 30 дјела од којих је већина постала власништво општине Козарска Дубица, а један број је додијељен спонзорима који су помогли одржавање колоније", изјавила је директор Туристичке организације Козарска Дубица Маријана Котур.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Козарска Дубица Мирослав Тица изјавио је да општина подржава све културне манифестације.

"Ова, као и дјела са ликовне колоније из 2014. године, наћиће се у новим просторијама Туристичке организације Козарска Дубица у које ће се ускоро преселити ова организација, а у наредном периоду простор једне галерије би требало да буде на сталном располагању свим умјетницима, како би културни живот у нашој општини био што потпунији и богатији", најавио је Тица.

Директор Народне библиотеке у Козарској Дубици Данијела Балабан истакла је одличну сарадњу са општинском Туристичком организацијом.

"И на тај начин проширујемо своје активности у библиотеци, а наши суграђани ће током 10 дана моћи погледати 20 радова са ликовне колоније", прецизирала је Балабанова.

Током трајања тродневне ликовне колоније умјетници су средином јуна ове године стварали своја дјела на неколико локација на подручју општине Козарска Дубица.

На сликама су приказани мотиви града, градских улица и грађевина, ријека Уна, а на сликарском платну забиљежена је и љепоту манастира Моштаница и околине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана