Отворена изложба слика са ликовног сабора на Мајевици

Срна
Отворена изложба слика са ликовног сабора на Мајевици

ЛОПАРЕ - У Центру за културу Лопаре отворена је изложба слика са 17. ликовног сабора на Мајевици “Миладин Лукић 2024” и на којој је изложено 41 умјетничко ђело која су насликали учесници сабора.

Директор Центра за културу Лопаре Мирко Стевић рекао је да је ликовни сабор окупио 15 сликара са простора Српске и Србије од 23. до 29. јуна.

Професор Факултета примијењених умјетности из Београда Здравко Мићановић истакао је перфектну организацију сабора.

“Однос домаћина и гостопримство према нама учесницима је тако изграђен да се ми осјећамо истински домаћински”, рекао је Мићановић новинарима.

Академски сликар Снежана Бекрић, која је и дугогодишњи учесник сабора, нагласила је да је окупљање сликара на Мајевици из године у годину на све вишем нивоу.

Након отварања изложбе слика у Центру за културу, одржано је представљање књиге “Ракија и ране”, аутора Милана Мицића, генералног секретара Матице српске, који је потом одржао и предавање о српским сеобама у прошлости и садашњости.

“Све оно што је покретало српски народ кроз историју и кроз новије вријеме су ратови, болести, помори, суше, глад и мислим да је прилика да се ова тема представи овђе у Лопарама на Данима дијаспоре”, рекао је Мицић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана